5 Ekim 2013 Cumartesi

MHP’den Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla Müftülüğü Ziyaret

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bekir Çot, Belediye Başkan aday adayı Muhammet KAYA ve yönetim kurulu üyeleri “1-7 arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  nedeniyle Düziçi ilçe Müftülüğünü ziyaret ettiler.
  Ziyarete gelen MHP İlçe Başkanı Bekir Çot, Belediye başkan aday adayı Muhammet KAYA ve yönetim kurulu üyelerini İlçe Müftü Vekili Hüseyin Yazar  karşıladı.
  MHP Düziçi Belediye başkan aday adayı Muhammet KAYA; ” Camiler, kardeşlik duygularını ve hoşgörüyü güçlendiren mekânlardır. Vatan sevgisinin, milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik ve gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarıdır.
Din görevlilerimiz, doğumda kulağına ezan okuyarak başladığı vazifesine mezarının başında telkin verene kadar her Müslümanın hayatın her evresinde izler bırakır.
Aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatan din görevlilerimiz, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek, toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir. Son yıllarda milli-dini ve ahlaki değerlerdeki aşınmayı durdurma ve giderme konusunda aydın din görevlilerin gayretlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.  Camilerin milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasına ve kardeşlik duygularının olgunlaşmasına katkıda bulunarak, toplumsal hayatımızdaki yerini ve önemini daha iyi bir şekilde ortaya çıkartabilmemiz için, bu mekânlarda toplumumuza din hizmeti veren din görevlilerimiz için kutladığımız bu haftanın ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, sizin şahsınızda  tüm din görevlilerimizin '1–7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyor  ve görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.



Düziçi İlçe Müftü Vekili Hüseyin Yazar  ;” Camiler ve Din Görevlileri Haftamızda bizleri ziyaret etmenizden çok mutlu etti.  Siyasiler tarafından hatırlanmak güzel. Muhammet Bey’in ve ilçe teşkilatının bizi ziyaret ederek çok onur verici bir şey yaptılar. Sayın başkan Bekir bey de eski bir imam. Bu nezaketi gösterip ziyaret etmeniz bizi sevindirdi. Teşekkür ediyorum “dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder