30 Ekim 2013 Çarşamba

MHP İl Teşkilatı Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı


Bugün akşam saat 19:00 da MHP il binasında kadirli, Düziçi ve beldeleri belediye başkan adayları açıklandı.
Muhammet Kaya 2014 yılı mart ayında yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP Düziçi Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Açıklamayı Osmaniye MHP il binasında İl Başkanı Fahri Kuyulu yaptı. Böylece Muhammet kaya’nın adaylığı resmiyet kazanmış oldu. MHP Osmaniye il binasında kalabalık bir partili topluluğu önünde yapılan açıklama Ayrıca  Düziçi'nin yanı sıra il Başkanı Fahri Kuyulu Kadirli Hasanbeyli, ve Düziçi’nin Belde Belediye Başkan adaylarını da açıkladı. Buna göre MHP Düziçi adayı Muhammet Kaya, MHP Kadirli adayı Ömer Tarhan,MHP Hasanbeyli Adayı Alpaslan Koca, MHP Düziçi/Atalan Beldesi adayı Süleyman Yıldırım, MHP Düziçi Ellek Beldesi Adayı Recep Soy olarak kesinlik kazandı.

Ankara’daki Üniversitelilerimiz Tanışma Yemeğinde Buluştu.

Ankara’da Osmaniyeliler Derneği çatısı altında kurulan ODER Öğrenci Topluluğu, “III. Geleneksel Ankara’daki Osmaniyeli Üniversiteliler Buluşması” düzenleyerek, Osmaniyeli üniversitelileri bir araya getirdi. Tarihi Ankara Evleri’nin bulunduğu Hamamönü’nde düzenlenen buluşma yemeği öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. 77 Hemşerimizin katıldığı buluşmada öğrenciler fasıl eşliğinde yemeklerini yediler ve sıcak bir ortamda tanışma fırsatı buldular. Düzenlenen yemekte Osmaniyeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden; Ziraat Mühendisi Ahmet GÜL, Gazi Üniversitesi Kadın Doğum Asistanı Dr. Ezgi BAŞARAN, Ahmet Selçuk DURMUŞOĞLU, MB Maliye Uzmanı Selami GÜL ve Merkez Bankası Şefi Hasan Basri DEMİR katılımlarıyla öğrenci arkadaşları yalnız bırakmadılar. ODER Öğrenci Topluluğu Tanışma Yemeği ile birlikte Topluluğun Başkanlığında devir teslim de gerçekleşti. ODER Öğrenci Topluluğunun kurucu başkanı ve mimarı Mehmet Akif ASKER’den görevi devraldıktan sonra Topluluğun kurumsallaşmasında önemli çalışmalar yürüten Gökçe KARALEZLİ, görevi Safa KURT’a devretti. Safa KURT yaptığı hizmetlerden dolayı Gökçe KARALEZLİ’ye beraber yürüttükleri projelerin faaliyetlerin devam edeceğini belirterek kendisine teşekkür etti. Konuşmaların ardından ODER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gül Topluluğun eski Başkanı Gökçe KARALEZLİ’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek plaket taktim etti.

Ercan Keskin :Tek amacım, mahalleme hizmet etmek.

Keskin erkek kuaförü salonu sahibi Ercan KESKİN İstiklal Mahallesine Muhtar Adayı olduğunu açıkladı.KESKİN, İstiklal Mahallesini Genç, dinamik ve tecrübeli ekibimizle hak ettiği konuma getirebilmek için bu göreve talip olduk. İstiklal Mahallesinin sorunlarını iyi biliyorum. dağ gibi birikmiş sorunları çözmek bana nasip olacaktır bu konuda elimden gelen çabayı göstereceğim. Halkla devamlı diyalog içerisinde olduğumu, mahallenin sorunlarını iyi bildiğini belirterek ben farklı bir hizmet anlayışı ile aday oluyorum. mahalleme hizmet etmek için yola çıktım. Kaymakamlık belediye ile halkım arasına köprü olacağım. Özellikle resmi kurumlarla işbirliği içerisinde olacağım. Allah utandırmazsa 30 Mart Pazar günü muhtarlık koltuğuna oturacağım. Tabi sizlerden de hayır dualarınızı benim üzerimden eksik etmemenizi istiyor ve bunu bekliyorum diyerek konuşmasını sürdürdü. İstiklal Mahallesinin sesi ve hizmetkârı olmak istiyorum. Niyetim hizmet etmek, içten ve samimi olarak söylüyorum bunları tek bir amacım var hizmet, hizmet.

28 Ekim 2013 Pazartesi

ÖKKEŞ AĞCA : KADINLAR BELEDİYE MECLİSİNDE GÖREV ALMALIDIR

AK Parti Belediye başkanı aday adayı Avukat Ökkeş Ağca Ak Parti Kadın kolları yönetiminin toplantısına katılarak  Düziçi’nin sorunları ve çözüm projeleri ile ilgili  olarak düşüncelerini paylaştı. Gazetemize  özel açıklamalarda bulunan Ağca: Cumhuriyet bayramı  nedeniyle  de kadıların siyasette ve belediye meclislerinde görev alması gerektiğini söyledi.
Ak Parti kadın kollarında soruları da cevaplandıran Ağca Şunları söyledi;
“Partimizin %50’nin üzerinde oy almasında kadın kollarının çalışması önemlidir.Kadınlarımız hizmet seviyesinin yükseltilmesinde ve inandıkları  ve güvendikleri siyasette çok daha samimi çalışma göstermektedirler.Samimi ve ihlas içindeki inanç ve çalışmaları ile eşlerinin siyasi düşüncelerine bağımlı kalmadan tavırlarını ortaya koymaktadırlar.Bu nedenle kadınların belediye meclisine katılımının sağlanması gerekmektedir.
''Belediyecilikte hizmetlerin sağlıklı şekilde yapılması için en başta belediyenin alt yapısının ve uzmanlar aracılığı ile yapılmış şehir imar planının oluşturulması lazımdır.Şehir imar planı olmadığı takdirde  sokaklarınızın, caddelerinizin, park ve bahçelerinizin ,sosyal tesislerinizin çocuk oyun alanlarınızın,hatta temel tuvalet ihtiyaçlarınızı çözemeyiz.
Şehircilik anlayışında bir şehrin girişinde başlamak üzere şehir içinde geniş ana caddelerin bulunması gerekmektedir.Ana caddeler açılması ile trafik sorunu çözülecek ve otoparklar oluşturulacaktır..Yapılacak imar planında halkımızın temel ihtiyaçlarından olan  park. bahçe, çocuk oyun sahaları, gençlerimiz için spor sahaları bir plan dahilinde olması gereken yerlerde Kurulacaktır.
 Sabunsuyu etrafının  piknik sahası olarak düzenlenmesi, Harun Reşit Kalesinin etrafından seyir ve piknik alanlarının düzenlenmesi yapılacaktır.
Yarbaşı belediyesi ile yapılacak iş birliği içinde otoban çıkışından Düziçi otogarı derhal kurulacak ve faaliyete geçecektir. Keza bu anlamda Düziçi  çit şerit bulvar ile otobana bağlanacaktır. Düziçi -Yarbaşı arasında açılacak bulvar aynı zamanda bir spor alanı olacak,bisiklet yolu,yürüyüş yolu şeklinde düzenlenecektir.
İşsizlik sorunu organize sanayinin açılması ile temelden çözülecektir.
Belediyemiz aracılığı ile gençlerimiz ve kadınlarımız için meslek edindirme kursları derhal açılacaktır.”
Ağca bir soru üzerine seyahat imkanı olmayan kadınlarımızın Türkiye’mizin tarihi ve manevi kültür merkezlerinin ziyaretleri konusunda  yardımcı olacaklarını, andırın yolunun açılmasında ilgili kurumların kapısını çalacağını ve takipçisi olacağını bildirdi.




TARIK AKDAĞ ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATINI YAPTI

 Düziçi Belediye Başkan aday adayı Tarık Akdağ, aday adaylığı dilekçesini Ak parti ilçe başkanlığına teslim etti.
Aday adaylığı için gerekli evraklarını tamamlayarak AK Parti Düziçi İlçe Başkanı Mustafa Taman'a sundu. 
Akdağ, ilçe binasında yaptığı açıklamada, resmen Düziçi Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu söyleyip "İlçemize, partimize hayırlı uğurlu olsun.
"  dedi.
AK Parti Düziçi İlçe Başkanı Mustafa Taman ise partilerine aday adaylığı için müracaatta bulunan herkesi cesaretlerinden dolayı tebrik edip hayırlı olsun dedi. .
 



ÖKKEŞ AĞCA ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Ak Parti Düziçi Belediye başkanı aday adayı Avukat Ökkeş Ağca, Düziçi esnafını tek tek dolaşarak dertlerini dinlemeye sorunlarını paylaşmaya devam ediyor.
Daha önce Düziçi sanayi sitesini ve Cuma pazarını ziyaret ederek esnaflara tanışma ziyaretleri gerçekleştiren Ak Parti Düziçi Belediye başkanı aday adayı Avukat  Ökkeş Ağca Düziçi çarşı içindeki esnafları da tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Esnafların görüş ve düşüncelerini alan Ağca, benzer ziyaretlere aralıksız devam edeceğini ifade etti. Esnaflarla görüşüp, şehrin sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Ağca, “Sadece Refik Cesur Bulvarı değil, en ücra yerlerdeki esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza da ulaşmaya sıkıntılarını dinlemeye çalışıyoruz.  Ana caddedeki esnafla diğer yerdeki esnafın farklı problemleri var, trafiğin düzenlenmesi, park sorunu gibi sıkıntılar şehir içindeki esnafın temel problemleri. Göreve geldiğimizde Düziçi’nin Trafik sorununu çözeceğiz. Bu kadar fazla aracın olduğu bir ilçede bu yollar ve trafik düzenlemesiyle problemin olmaması zaten kaçınılmaz. Öncelikle insanlara yeni yollar açmalı ve


merkezdeki yoğunluğu azaltmalısınız ki sorun çözülsün. İnşallah belediye başkanı olduğumuzda en kısa sürede bu sorunu çözeceğiz. “ dedi.

Evliliğe ilk adımlarını attılar

Merkez Pirsultanlı köyünden  İbiş Mehmet Poliç’in oğlu Batur Alp Poliç ile Berber Mustafa Kötüğ’ün kızı Hatice Kötüğ evliliğe giden yolda il adımı attılar.
Böcekli beldesi Boyalı mahallesinde düzenlenen Nişan törenine yoğun bir katılım oldu.
İbiş Mehmet Poliç’in oğlu Batur Alp Poliç ile Berber Mustafa Kötüğ’ün kızı Hatice Kötüğ’un nişan yüzüklerini CHP  Böcekli Eski Belde Başkanı ve Kızın amcası Ali Kötüğ hayırlı olsun dilekleri ile taktı.
Kızın abisi Mehmet Kötüğ “Biricik bacımı böyle nişan yapan görmek beni hem mutlu etti hem de duygulandırdı. Allah hayırlı etsin. “ dedi.
Evliliğe ilk adımını nişan yüzüklerini takarak atan çift çok mutlu olduklarını söylediler.

Çiftler özcümüzdeki yaz evlenmeyi planlıyorlar.

27 Ekim 2013 Pazar

Düziçi'nde Seçimi Kim kazanamaz?

Son zamanlarda yazdığım birkaç yazıdan ötürü bazı kendini bilse de bizi bilmeyenler tarafından üzerime gelme teşebbüsleri oldu.    Bir korktum bir tırstım ki sormayın. 
Yok efendim kalemimin ucu çok sivrilmiş de,   yok çok zıplıyormuşum da, ayarsız yazıyormuşum da felan filan.  Bi felanlamamalar filanlamalar ve bunun üzerine sağda solda planlamalar yapma gayretlerinin haberleri de planın ortasında bize geliyor.
“Bir gün topuğuna sıkarlar hee” diye inceden mesaj kaygısı taşıyanlar bile vardı. -Benim sonradan haberim oldu- arkadaşın kaygısı gayet güzel giderilmiş.
Neydi o , “Trenden korksak uçak bileti mi almayız” Korkak olsak biz de suya sabuna dokunmayan hatta ha bire pohpohlayan bir gazete –pardon bülten- çıkarırdık.   Ki gerek yok, ihtiyaç ta yok.
Takılmıyoruz bunlara tabi ki. Bunlar devede kulak, soğanda cücük kadar bile değil. Benim okur kitlemin binde 1 ya da 2 si diyeyim siz anlayın.  Kalanından gayet olumlu tepkiler alıyoruz.
Hatta az yazdığımız söyleyen dostlarımız var ki onların da gazına gelmemeye özen gösterdiğimiz de söyleyip o kaygılı arkadaşların yüreğine su serpeyim buradan.
“Aynası işidir kişinin lafa bakılmaz” diyerek konuya bir nokta koyup, yeni mevzulara kürek sallayalım.
Malum seçim dönemi ve çok fazla enformasyon geliyor  bu aralar. Bize durum nedir ne olacak diye soranlar var.
Bu dönem her üç partiyi de eşit görenlerdenim ben.  Kim daha fazla çalışırsa, doğru stratejileri uygularsa seçimi o alır.
Tabi gerçeği istiyorsanız durum hakikaten bu, duymayı istediğinizi duymak istiyorsanız bu yazıyı okumayın.
Üç partinin de alacağı oy oranı eşit.  Geçmişte kazanılan seçimlerle bugünü değerlendirmek yanlış olur.  Zira bu dönem 4000 yeni seçmen var ve sizin o eski sitem oy verme alışkanlıklarınıza çok uzak. Ayrıca partiye değil de şahsa oy vermek için sebebi olan oldukça fazla insan var ki bu da 7000 civarı diyelim.  Yani ortalama 10.000 oy kimsenin kontrolünde değil.  Adayların cepte diye gördüğü oyların bir kısmı diğer adaylarında cebinde ya da aslında kimsenin cebinde olmadığı kabak gibi ortada durmuyor olsa da bilen biliyor.
Bazı oylar, bazı adaylara gitmek için bir kıvılcım bir sebep bekliyor.  Adaylar öncelikle kendi potansiyel oylarını kurtarmaya uğraşmalı. Kaleyi içerde sağlam tutmalı. Zira üç partide de kale kapıları yol geçen hanına dönemeye gayet  müsait.  Ki bu kaçacak oylar parayla pula satın alınabilecek ya da elde tutulacak oylar değil. Bu yüzden akılcı politikalar üretip doğru stratejiler uygulanmalı.
Onları da bir başka yazımda sizlerle paylaşırım.
Gelelim kendi meselemize.
Diğer gazetelerin iki katı yani 1000 adet gazete çıkarıyoruz.  Bu da şu demek yaklaşık 20bin kişi gazetemizi okuyor.  Doğru yerlere dağıtım yapıp en fazla kişiye ulaşmaya çalışıyoruz.  Ellek, Yarbaşı, Böcekli, Atalan ve birçok köye gazetemiz ulaşıyor.
Facebook üzerinden sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyoruz.  Ve artık VİDEO HABER ile  insanlara haberleri görüntülü olarak ulaştırıyoruz.
Gazeteyi çıkarmaya başladığımız günden bu yana iyi niyetimizi korumaya çalıştık.  Tarafsızlık gibi zor bir işi elimizden geldiğince doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz.
Kimsenin oyunu etkileyecek taraflı ya da olumsuz haber yapmamaya özen gösteriyoruz.  (Bazılarının haberi gazetemizde çıkmıyorsa o kendilerinin çalışmamasıyla ya da haberini servis etmemesiyle alakalı bir durum. Biz bize gelen haberleri mutlaka gazeteye koyuyoruz.)
Fakat bu tarafsızlığımız ya da herkese eşit mesafede durma halimizi süistimal etme çabaları var son zamanlarda. 
Çok net olarak söylüyorum, bizi hafife alanlar fena halde hata içerisindeler.  Biz sizi konuşmayı bıraktığımızda isminiz şehrin sadece üçte birinde duyulur.  Kalınana biz duyurmak istediğimiz duyururuz.
Ki bunun örnekleri de yaşandı. Çok rica ediyorum, bizim iyi niyetimizi süistimal etmeyin, bizim sabrımızı bu kadar zorlamayın.  Ki biz de sizi unutmak zorunda kalmayalım.

26 Ekim 2013 Cumartesi

Annesi Ölen Yavru Köpekleri Biberonla Besliyor

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, 15 gün önce 13 yavru doğuran bir sokak köpeği, ölünde ortada kalan yavrularına mahalleli sahip çıktı.
Bayram arifesinde 13 yavru birden doğuran sokak köpeği, doğumun etkisiyle sadece 13 gün yaşayabildi. Anne köpek ölünce ortada kalan 13 köpek yavrusuna  mahalleli sahip çıktı.
Cumhuriyet mahallesindeki vatandaşlar, kendi aralarında süt toplayıp bir biberonla köpeğin yavrularını  besleyerek, büyütmeye çalışıyor.
Köpek yavruları için bir kulübe yapan Mustafa Teke , İHA muhabirine yaptığı açıklamada, anne Sokakl köpeğinin 13 yavrusunu doğurduktan 13 gün sonra öldüğünü belirterek, aç kalan köpek yavrularını biberonla beslemek zorunda kaldığını söyledi.
Köpeğin annesi ölünce yavrularının ortada kalmamsı için sahip çıktığını söyleyen Teke:

"Sokak köpeği, doğumdan sonra rahatsızlandı. Belediyeye haber verip veteriner çağırdık. Annenin ölüsünü alıp gittiler ama veteriner gelmedi. "Yavruları çok küçüktü. Veterinere danıştım, biberonla bakılması gerektiğini söyledi. Şu an mahalelelinin de katkılarıyla yavrulara sabah akşam süt veriyorum. Sabah kalktığımızda ilk olarak yavruları besliyoruz. Bu şekilde ölme riski varmış. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama yetkililerin bu yavrulara sahip çıkması gerek. Bir barınakta veteriner kontrolünde büyümeleri lazım.” dedi.








25 Ekim 2013 Cuma

Köye Çeşme Yapıldı!

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Osmaniye İşletme Müdürlüğünün Bahçe ve Düziçi şefliklerini ziyaret eden Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Kalecik Köyü'ne yaptırdıkları çeşmeyi yerinde inceledi.
Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Osmaniye İşletme Müdürlüğünün Bahçe ve Düziçi şefliklerini ziyaret eden Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Kalecik Köyü'ne yaptırdıkları çeşmeyi yerinde inceledi.
Vatandaşın hizmetine dönük bu tür tesislerin yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Acer, köylülerle bir süre sohbet ederek çeşmenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Çeşmenin yakınında inşaatı devam eden küçük mescit binasını da gören Acer, yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından burada bir açılış töreni gerçekleştireceklerini kaydetti.
Bahçe ve Düziçi şefliklerinde de personel ile görüşerek moral ve motivasyon desteğinde bulunan Acer, şeflik idare binalarını gezdi.
Gezi boyunca, Acer’e işletme müdürü Ferdi Özer ve Şef Seçkin Yılmaz eşlik etti.

24 Ekim 2013 Perşembe

Osmaniye Demir Pen I. Amatör Lig 2. Hafta Müsabaka Proğramı

Osmaniye Demir Pen İnşaat I. Amatör Lig 2. Hafta Müsabaka Proğramı



Demir Pen Osmaniye 1. Amatör Ligi puan durumu

Demir Pen Osmaniye 1. Amatör Lig 1 hafta  Toplu Sonuçlar ve puan durumu


Freni boşalan oto duvara çarptı

 Düziçi’nde freni boşalan bir otomobil, okul duvarına çarptı.
Alınan bilgiye göre, akşam 20:00 civarında yüksekokul tarafından ticaret lisesi yönüne giden otomobilin freni, kanalı geçince  boşaldı.
Kontrolden çıkan otomobil, Endüstri meslek Lisesinin duvarına çarpıp durdu.

Kazada, ölen ya da yaralanan olmazken otomobilin ön kısmında maddi hasar oluştu.


Düziçili Hacılar Döndü

Hac görevlerini yerine getirmek için Kutsal topraklara giden hacılarımız Düziçi'ne döndü...
Hac vazifelerini yerine getiren İsmail Yıldırım ve  Bedia Yıldırım, Çarşamba günü dün sabah erken saatlerinde Adana  Havaalanı'ndan yakınları tarafından karşılandı. Yakınları ile hasret gideren hacılarımız hac vazifesini yapmanın mutluluğunu yaşarken, yakınları da bu sevince ortak oldu.

 İlçemiz hacılarının hacdan dönmesi ile hacı ziyaretleri de başladı. Aile hısım akraba ve arkadaş ziyaretleri ile hacıların evleri dolup taştı. Yaklaşık kırk gün ayrı kalmanın hasreti, kutsal topraklarda hacıların gözlemleri hoş sohbetlerle konuşuldu. Hacılara ziyarete gelenlere zemzem, hurma, gülsuyu, tespih, yüzük, takke, kına  gibi hediyeler verildi.

23 Ekim 2013 Çarşamba

Yüksek Okul Yemekhanesine Kavuştu


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Düziçi Meslek Yüksek Okulu'nun Yeni hizmete giren yemekhanenin  açılışını yaptı.
               2013-2014 Akademik Yılı Açılışın da gecikmeli olarak yemekhane açılışına denk getirilen programda iş dünyası, eğtimciler, siyaset ve bürokrasi bir araya geldi.
Proğramda DMYO müdürü Alaettin Yörük, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve Kaymakam Mustafa Koç birer teşekkür konuşması yaptı.

Uzun süredir yapımı devam eden 150 kişi kapasiteli yemekhane açılışında davetliler de öğrenciler gibi tabldotları alıp sıraya girdi. 





22 Ekim 2013 Salı

İŞKENCE GİBİ TAHSİLAT

TEDAŞ hizmet sağladığı yerlerde 1 Ekim’den itibaren elektrik faturası tahsil etme işini bıraktı. Elektrik faturası bundan böyle anlaşmalı bankalar aracılığıyla tahsil ediyor. Bu durum da Tedaş tahsilât yükünü üzerinden atarken tahsilat işi vatandaş açısından çileye dönüşmüş durumda. Zira Düziçi’nde elektrik faturasını bir banka dışında tahsil eden banka yok. Bu yüzden yükün büyük bir kısmı PTT şubelerinde kalıyor. Fakat PTT de bu yükü kaldırmaktan çok uzak. Olansa sıra kuyruğunda saatlerini geçiren vatandaşlara oluyor.

Bu duruma  bir çok vatandaş tepki gösteriyor. Faturasını ödemek isteyen aboneler uzun süre ptt kuyruğunda sıra bekliyorlar. Aboneler Tedaş yetkililerinin bu duruma alternatif çözüm bulmasını bekliyor

20 Ekim 2013 Pazar

DÜZİÇİ BELEDİYESPOR İLK MAÇINI KAZANDI.


 Demir Pen Osmaniye 1. Amatör Liginde mücadele eden Düziçi Gençler Birliği (Düziçi Belediyespor) ilk karşılaşmasından galibiyetle ayrıldı.
Geçtiğimiz günlerde yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren Düziçi Belediyespor kendi evinde Toprakkale Gençler Birliği’ni 2-1 ile geçti.
Karşılaşmada 2 takım futbolcularının da stresli ve gergin oldukları gözlendi. Her faul pozisyonu sonrası birbirleriyle didişen futbolcular, oyunun sık sık duraklamasına neden olurken kırmızı ve sarı kartlar havada uçuştu. Sahada yaşanan gerginlik nedeniyle maç,  yaklaşık 15 dakika durakladı.
Maçın 7. Dakikasında Ahmet Erdoğan’ın golüyle öne geçen ev sahibi ekip bu golle moral buldu.
25 dakikada Toprakkale Gençler Birliği’den Arif’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında yer yer oyuna ağırlığını koyan Düziçi Belediyespor ilk yarının bitimine yakın Toprakkale Gençler Birliği’nin pozisyonunda İlkan’ın golüne engel olmadı.
Kıran kırana bir mücadelenin oynandığı ilk yarı 1-1 sona erdi.
Toprakkale’ye  ikinci golü atmak için saldıran Düziçi Gençlerbirliği aradığı golü 82 dakikada buldu. Genç oyuncu Ali Can’ın golüyle 2-1 öne geçerek rahatladı.
85. dakikada Toprakkale’den  M. Ali ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
Maçta başka gol olmayınca Düziçi Belediye spor ilk maçında 2 golle 3 puanın sahibi oldu.
Maçta 2 kırmızı kart 8 sarı kart çıkarken gerginlik maç sonuna da yansıdı.

Maç sonunda Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç ve   Emniyet Müdürü Hasan Kahraman soyunma odasına giderek futbolcuları tebrik etti.





19 Ekim 2013 Cumartesi

Düziçi Belediyespor ilk maçına çıkıyor.

Düziçi Belediyespor ilk maçına çıkıyor.
Demir Pen Osmaniye 1. Amatör Liginde Düziçi Gençler Birliği (Düziçi Belediyespor) 1. Amatör lig ilk karşılaşmasına çıkıyor.
Geçtiğimiz günlerde yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren Düziçi Belediyespor kendi evinde geçen yılın flaş ekipleri arasında yer alan Toprakkale Gençler Birliği ile karşılaşacak.
Düziçi Stadı’nde Pazar saat 14:00’da başlayacak olan karşılaşmada Teknik Direktör Mustafa Taşar ve öğrencilerine başarılar dileriz.

18 Ekim 2013 Cuma

ÖKKEŞ NAMLI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Asmaltı yeni bir aday adayına daha merhaba dedi. Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Ak Parti'den belediye başkan aday adaylığını Asmaaltı’nı dolduran kalabalığın onayını alarak açıkladı.
 Cuma namazının sonrası düzenlenen basın toplantısında seçmenlerine seslenen Namlı, herkesin kurban bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında eski belediye başkanlarına teşekkür etti.
100 yıla hitap hizmetleri 5 yılda gerçekleştirdik.”  Diyen Namlı “Yapılan hizmetlerin ilçemize gelmesinde büyük emekleri olan AK Parti Milletvekillerine ve AK Parti il ve ilçe teşkilatına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.
POLEMİĞE GİRMEDİ
“Tabii ki benim bugün yapacağım konuşmamdan beklentileri olanlar var. Birilerini çatsa da onarın oylarını alsak diye bekleyenler  var.” diyen Ökkeş Namlı rakiplerine çatmazken “Düziçi’nin geçmişe dönmeye, geriye bakmaya hakkı yok artık. Düziçi birinci değişimi yaşadı, şimdi sıra ikinci değişimde. Daima ileriye bakacağız. Düziçi sanayiden beklenen nasibini alamadı ama ilçemizi çok güzel hizmetler bekliyor.” diyerek kendi döneminde yapılan hizmetlerden bahsetti.
                 “Kaplıcadan dolayı Düziçi Termal Turizm Alan ilan edildi. İki yıl içerisinde bu konuda çok güzel hizmetler olacak. Yine hep konuştuk ama çoğu kimseler buna inanamadı veya inanmak istemedi. Düldül dağına bir teleferik kuralım dedik. Bazılar güldü, bazıları önemsemedi. Bu Düldül dağına teleferik çıkacaktır. Bundan emin olun.  Artık kanalizasyonmuş, asfaltmış, ağaçlandırmaymış bunlar bitti. Sizlerin desteği ve bu iktidar devam ettiği sürece ilçede hizmet bitmez. Önce sayın Başbakana, sonra milletvekillerine, ile ve ilçeye güvenerek birlik beraberlik içerisinde çalışıldığı sürece bu ilçeye gelmeyecek hiç bir hizmet yoktur.
RAKİPLERİNE BAŞARILAR DİLEDİ
                Sizlerdeki bu birlik beraberlik olduğu sürece gözleriniz diyor ki, artık hiç bir hizmete takoz konamaz, engel çıkarılamaz. Durdurma, yavaşlatma, yaptırmama dönemi geride kaldı. Gözleriniz bana artık o eskidendi başkanım diyor. Ben gözünüzden bunları anlıyorum.”
Konuşmanın sonunda “Değişim tamamlandı. 5 ay sonra 2. aşama için bana onay verdiğiniz zaman adayım. Genel merkez tarafından yaptırılan Düziçi ilçesine yapılan hizmetleri beğeniyor musunuz diye anket yapıldı. Ankette % 74 EVET çıktı. Bu anket sizlerin sayenizde oldu. Şimdi sizler bana olur verdiğiniz takdirde adaylığını açılayacağım" dedi.

Kalabalığın onayını alan Namlı, "Verdiğiniz bu destekten ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin başını öne eğmeden, sizleri hayal kırıklığına uğratmadan en iyi şekilde çalışacağıma söz veriyorum. “ dedi. Rakiplerine başarılar dileyen Namlı konuşmasının sonunda vatandaşlarla bayramlaştı.




Bayramlaşmaların Eksikleri ya da Babil Kulesinden Şehir Yönetilmez

Eskiden gazetecilerin de tatili vardı.
1992’ye kadar. . .
Dini bayramlarda tüm gazetelerin yerine tek başına çıkan, böylece basın emekçilerinin de tatil imkanı bulduğu, kömbeyi, kurban etini ağız tadıyla yiyebildiği, akraba-u taallukatı ziyaret edebildiği fırsatlar sunan bayram gazeteleri çıkar, normal gazeteler birkaç gün paydos ederdi.
‘Voltran’ gibi bir şeydi. Gazeteciler cemiyeti ortak bir gazetesiydi vesselam.
Sabah Gazetesi doksanikide bu geleneği bozdu. Sonra bir  daha göremedik o “Bayram” isimli gazeteleri.
Bu kurban bayramında biz de kendimize tatil verdik. Çalış çalış nereye kadar.
Bayramın 1. ve 2. günü kaymakamlığın ve siyasi partilerin bayramlaşma programlarına da bu sebepten mütevellit katılmadık.
Sağ olsun bazı adaylar ve partililer bayramlaşmaları fotoğraflayıp servis ettiler haberini yaptık.
Son zamanlarda yoğun telkinlerimizle tamamı olmasa da bir çok siyasi yaptıkları faaliyetleri fotoğraflayıp servis etmeyi öğrendi. Lüzumluydu, olması gerekiyordu, eksiklikti, yavaş yavaş tamamlanıyor.
Bizim o fotoğraflarda aradığımız ama göremediğimiz iki şey var.
Birincisi; öğretmenevinde yapılan bayramlaşma programı dışında kaymakam beyi sahalarda göremedik.  Esnafın arasına karışıp onların bayramlarını kutlamak gibi mesela.  Aynı şey diğer bazı yöneticiler için de geçerli.
Esnaftan da bu yönde yoğun şikâyetler duyduk.  Kaymakam, belediye başkanı, emniyet müdürü bu bayramlarda esnafın arasına girmiyor, hastaneleri, kahveleri vs. dolaşmıyor, vatandaşın bayramını kutlamıyorsa burada bir eksiklik var demektir.
Göreve geldiğinizde size çiçek yollayanlara gitseniz bile bir farkındalık oluştururdunuz.  Tabi o çiçekleri nezaket değil de yaranma olarak algılamadıysanız. . .
Geçen hafta bir siyasi partinin yöneticilerinden biri, kaymakam beyi tanıyamadı. Bu sadece o siyasinin hatası da değil. Kaymakam bey halkın arasına inmiyorsa haliyle kimse de onu tanıyamayacaktır. Babil kulesinin tepesinden şehir yönetilmez.
Ve ikinci konu. . .
Bu en az ikincisi kadar mühim.
O resimlerde göremediğimiz ikinci eksiklik siyasi parti yöneticilerinin diğer siyasi partilerle bayramlaşmaması.
Belki şahsen aramış bayramları kutlamış olabilir. Fakat önemli olan bu değil, şehre bu görüntünün yansıtılması. Özel olarak partilerin bayram şekerini kolonyasını alıp diğer partilere topluca ziyaretler gerçekleştirilmesi. Artık küçükler büyüklerin ellerinden öper mi büyükler harçlık verir mi onlar bizim meselemiz değil ama mühim olan şey o birlik ve beraberlik mesajının vatandaşa yansıtılması.
Belki bu çok zor bir ihtimal de olsa ileride Düziçi’nin o kangren olmuş sorunlarının çözümünde yeniden bir araya gelmeleri için bir kapı da açmış olur.
Siyasilerin kendi partilileriyle bayramlaşması önemli ama ‘ötekileri" de görmemezlikten gelemez.
Geçtiğimiz günlerde yalnızca, “Cenazeye düğüne gitmekle iyi siyasetçi olunmaz” diyen Ak Parti Belediye başkan Aday Adayı Tarık Akdağ’ın  bizi arayıp şahsen bayramımız kutlaması ise söylediklerinde ne kadar haklılık payı olduğunu  bu tür katılımların siyasi kaygıyla yapıldığını gösteriyor.  Öyle olmasıydı biz bu bayram bizi arayan siyasilere cevap vermekten kebabımızı yemeye fırsat bulamazdık.  Zira hepsinde az ya da çok emeğimiz, hakkımız vardı.  

17 Ekim 2013 Perşembe

Düziçi'nde Partilerin Bayram Mesaisi

Ak Parti CHP ve MHP kurban bayramını yoğun bayram mesaisiyle geçirdi.
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bu bayram geçmiş bayramlara göre yoğunluğun yaşanırken bayramlaşma ve bayram ziyaretlerinde aday ve aday adaylar bayramı seçmenleriyle geçirdi.
AK Parti İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma törenine, Osmaniye’den gelen parti yöneticileri ve vekiller de katıldı.  
Partideki bayramlaşmanın ardından belde ve köylerdeki bayramlaşma törenine katılan ilçe yönetimi buradaki vatandaşların bayramını kutladı.
CHP’de parti binasında başlayan bayramlaşma daha sonra belde ve köyleri ziyaretle devam etti. CHP Belediye başkan adayı Alper Öner il genel meclisi üyesi aday adaylarının tam kadro katıldığı bayramlaşma programının sonunda bazı dernekler ve esnaf da ziyarete edildi.

MHP Düziçi ilçe yönetimi önce Osmaniye’deki bayramlaşma programına katıldı. Ardından parti binasında vatandaşlarla bayramlarla bayramlaşıldı. Düziçi'ndeki programa MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’da katıldı.





 

14 Ekim 2013 Pazartesi

AK PARTİ ADAY ADAYLARINI PAZARCI ESNAFINA TANITTI

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayları Tarık Akdağ ve Ökkeş Ağca’dan  Pazarcı esnafını ziyaret etti.

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayları Tarık Akdağ ve Ökkeş Ağca  Cuma pazarı dolaştı. Burada vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet eden Akdağ ve Ağca esnafın sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlardan ve esnaflardan büyük ilgi gören aday adayları halktan kopuk olanların halkın sıkıntılarından da bir haber olduklarını dile getirdi.