21 Kasım 2013 Perşembe

Yeni İşçiler Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

 İŞ-KUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında işe alınan 120 kişi geçici süreyle belediyemizde  işe başladı.  Ekim ayında alınan 30 temizlik işçisi ve Kasım ayında alınan 90 işçi belediyenin ihtiyaç alanlarındaki  çalışmalarına devam ediyor.

            Daha önce iş gücü yetersizliğinden bekleyen bir çok alanda işçilerin gelmesiyle çalışmaların yeniden hız kazandı.
            TYÇP’lerin çalışma alanlarında; çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi faaliyetlerini sürdüren işçiler  Deliçay, Bağlama  çayı ve üzümlü deresinde dere temizliği ve ıslah çalışmaları,  parklarda çevre düzenlemesi ve yine yol ve kaldırımlarda parkeleme çalışmaları gibi alt yapı çalışmalarında belediyenin işgücü ihtiyacını önemli ölçüde karşılıyor.


            İş-Kur tarafından sigortaları yapılan, aylık net asgari ücret üzerinden maaş verilecek ve hem kendileri, hem de bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden ‘ücretsiz’ yararlanabilecekler işçiler   9 ay süreyle kamusal altyapının yenilenmesi, çevre temizliği, ağaçlandırma, vadi ve dere ıslahı gibi toplum yararına işlerde çalışacaklar.






17 Kasım 2013 Pazar

Ak Parti kadın Kolları Aşure Dağıttı.

Ak Parti Düziçi kadın kolları Cuma günü vatandaşlara aşure dağıttı.  
Meydan Parkı Özel İdare İşhanı  önünde düzenlenen etkinlikte partililere ve vatandaşlara aşure ikram edildi.


Aşure dağıtımı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Aşure kazanının başına geçen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Yiğit, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Aşure Günü’nü bu sene de düzenledik. Bu etkinliği düzenlemede emeği geçen AK Parti Kadın Kolları üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere desteğini esirgemeyen AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Taman, Belediye başkanımız Ökkeş Namlı, Belediye Başkan Aday Adaylarımız ve tüm partililerimize çok teşekkür ediyorum. Aşure günümüz mübarek olsun” diye konuştu.


AK ADAYLAR TEMAYULDEN GEÇTİ

 Ak Parti de bugün 51 il de temayul yoklaması vardı. Temayul heyecanını yaşayan illerden biri de Osmaniye. Osmaniye kapalı spor salonunda Ak Parti Osmaniye milletvekilleri D. Mehmet Kastal ve Suat Önal’ında katılımıyla temayul yoklaması için oy kullanıldı. Osmaniye merkez ve ilçeleri için oy kullanılan sandıklar ağızları mühürlenerek Ankara’ya gönderildi. Temayul sonuçları parti içi bir uygulama olduğundan kamuoyuyla paylaşılmayacak. Her ne kadar da oylama sonuçları kamuoyuyla paylaşılmasa da birkaç gün sonra adayların sıralamasına dahil dedikodular yayılacak. Ancak bu dedikoduların önüne geçmek için Ankara’da ekibimiz 24 saat haber peşinde. Temayul sonuçlarına ulaşıp en kısa zamanda okurlarımızla paylaşacağız. HABER: Selçuk Savran


15 Kasım 2013 Cuma

Namlı: Vatandaşın Mutluluğu Bizi Dinlendiriyor.

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı Ak Pari ilçe binasında partililerle bir araya geldi.  Cuma öncesi parti binasını ziyaret eden Ökkeş Namlı burada partililerle bir süre sohbet etti.  Daha sonra Atatürk büstü civarında  bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Namlı, burada bir süre sohbet ettikten sonra cadde esnafının ve vatandaşların cumasını kutladı.

Cuma namazı öncesi Meydan parkında bir süre kalan Namlı: “Hemşerilerimizin dinlenmesi için güzel bir park yaptık.  İlçenin böyle bir parka ve burada dinlenip nefes almaya ihtiyacı vardı.  Biz işlerimizin yoğunluğu dolayısıyla henüz fırsat bulup  gelip buranın keyfini çıkaramadık ama Düziçili hemşerilerimizi  burada mutlu ve huzurlu bir şekilde dinlenirken görmek bizim yorgunluğumuzu alıyor” dedi. 






12 Kasım 2013 Salı

Ökkeş Namlı TOKİ Konutlarını Ziyaret Etti

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, TOKİ tarafından kirveler için yapılan konutları gezdi.

Hak sahipleri ile birlikte konutlarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Namlı bloklardaki tüm çalışmaların tamamlandığını söyledi. Başkan Namlı, "İnce temizliği ve abonelikleri yapıldığında artık dairelerimiz oturulabilecek aşamaya gelecek. Müteahhitlerimiz peyzaj çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar tamamlanınca vatandaşlarımıza evlerinin anahtarlarını teslim etmeyi umuyoruz. Çevre düzenlemesinin ne zaman biteceği iklim şartlarına bağlı olarak değişebilir. En yakın tarihte hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmeyi düşünüyoruz. Hepimiz çok mutluyuz. Kirveler  ve diğer ihtiyaç sahibi aileler de çok mutlular. " dedi.


Başkan Namlı, hak sahiplerinin sorunlarını ve önerilerini dinledikten sonra buradan ayrıldı.

11 Kasım 2013 Pazartesi

Valilik Organize Sanayi İçin Yer Arıyor.

Osmaniye'de kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Odak Grup Toplantısı Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.
         Toplantının başında konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantının amacının, Osmaniye'de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulup kurulmaması, kurulacaksa nerede kurulmasının uygun olacağı konusunda ortak akıl çalışması olduğunu ifade ederek, önemli bir tarım potansiyeli olan Osmaniye'de Bölge'nin kurulmasına karar verilmesi halinde çalışmaların bir an evvel başlayacağını söyledi.
         Vali Oduncu'nun konuşmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veteriner Hekim Fikret Seyhan, "Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" başlıklı bir sunum yaptı.  Fikret Seyhan, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin; bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin desteklenmesi, geliştirilmesi, ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi ile pazarlama yöntemleri konusunda teknik destek verilmesi, rekabet edebilirliğini artırıcı nitelikte uygun ve kaliteli hammaddenin temini için tarım - sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini kapsadığını ifade ederek, Bölge'nin kurulması için hazırlanacak olan projenin taşıması gereken şartlar ve Bölge'nin kuruluş aşamaları hakkında detaylı bilgi verdi.
         Toplantının devamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda yapılan ön çalışma hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Sağlam, yer tespit çalışmalarında, alternatif dört yer belirlediklerini ifade ederek, belirlenen alternatif yerler hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantının devamında alternatif yerler değerlendirildi.
         Değerlendirmelerin ardından konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümeye elverişli bir yerde kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni, ilimizden ve çevre illerden gelebilecek olan talepleri karşılayabilecek büyüklükte, büyümeye müsait bir alan üzerine ve şehirden mümkün olduğunca uzak bir yere kurmamız gerekiyor. Bu nedenle uzun vadeli düşünmek zorundayız. Ama tek ölçütümüz bu değil. Bölgeyi kurarken dikkat etmemiz gereken asıl önemli unsur çevre ve insan sağlığı. İnsan sağlığını ve kaliteli yaşam şartlarını korumamız gerekiyor. Bu nedenle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurarken bunları dikkate almak zorundayız,"diye konuştu.
         Bölge'nin kurulması için uygun alternatiflerin olduğunu ve bu alternatiflerin önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantılarda değerlendirileceğini ifade eden Vali Oduncu, toplantıya katılan ve katkısı olan herkese teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, DOĞAKA Osmaniye Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, İl Planlama Uzmanı Harun Evran, OTSO Başkanı Murat Teke, Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Coşkun ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan katıldı.

Düldül'ün zirvesinde ATA'yı Andılar

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde bir grup doğasever, Atatürk'ün vefatının 75. yıldönümü anısına 2 bin 250 metre yükseklikteki Düldül Dağı'na tırmandı.
Doğaseverleri, Düziçi’nin doğal güzellikleriyle buluşturan Düldül Dağı ve Yaylaları Grubu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 75. yıldönümünde unutmadı. Çukurova Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Ata'yı anma tırmanışı gerçekleştirdi. Hilmi İsili'nin rehberliğinde 25 doğasever, Düziçi kent merkezinin izlenebildiği 2 bin 250 metre yükseklikteki Düldül Dağı'na tırmandı. ÇUDOSK, yaban hayatının devam ettiği, endemik bitkilerin bulunduğu ve kekik bitkisinin koktuğu zorlu bir patika yoldan yürüyerek, zirveye çıktı. Çukurova Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, zirvede Türk bayrağı açtı. Bir süre manzarayı izleyen Çukurova Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra inişe geçti. 16 kilometrelik parkurda yaklaşık 9 saat süren etkinlik, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.



8 Kasım 2013 Cuma

VİDEO HABER: Engellilerin Araba Sevincine Kaymakam da Ortak Oldu

 Osmaniye Engelliler Platformu Düziçi Temsilciği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çavuşoğlu Alışveriş Merkezi arasında düzenlenen protokolle  düzenlenen Mavi Kapak kampanyasında ödül kananan okullara okullara hediyeleri  verildi.
               Kampanya sonunda  822 kilo ile en çok Mavi Kapak toplayan Alibozlu İlköğretim Okulu birincilik ödülü olarak 1.250 TLdeğerinde kırtasiye yardımı, 376 kilo toplayarak 2. olan Karacaören İlköğretim Okuluna 1000 TL, 98 kilo kapak  toplayarak 3. olan Yazlamazlı ilköğretim okuluna da 750 TL değerinde kırtasiye yardımı yapıldı.
               Toplanan Mavi Kapaklar ile 6 adet Tekerlekli Sandalye alınarak ihtiyaç sahibi olan   Ahmet Cerit , Ayşe Yıldız, İlknur Kaplan, Emre Çoban isimli dört vatandaşımıza verildi
Osmaniye engelliler platformu Düziçi temsilcisi İlyas YİĞİT’İN yapmış  olduğu açıklamada Mavi kapak kampanyasının hala devam ettiğini ve  kampanyamıza karşı vatandaşlarımızın duyarlı davrandığını açıkladı. Ayrıca İlçemizdeki ilköğretim ve ortaokullar arası, Çavuşoğlu market sponsorluğunda  kapak toplama yarışması düzenlenmiştir. Yarışma 1 Ekime kadar devam edecektir. En çok kapak toplayan üç okulumuza kırtasiye yardımı yapılacaktır.  
29 Haziran 2013 tarihinde Osmaniye engelliler platformunun destekleriyle ilçemizde iki vatandaşa daha tekerlekli sandalye verilmiştir. Sandalyenin ilki Merkez mahallesinde oturan Hürü SEDEF teyzemize, diğeri ise Pir Sultanlı köyü kaş mahallesinde oturan Hüseyin CEREN kardeşimize verilmiştir, diye  açıkladı.

             Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç kampanya sonunda sandalyesine kazanan engelli çocukları arabayla bir süre gezdirerek onların mutluluğuna ortak oldu.

7 Kasım 2013 Perşembe

DÜZİÇİ'NİN GURURU OLMAYA DEVAM EDİYOR: . .

Malezya'da 12'ncisi gerçekleştirilen 'Dünya Wushu Şampiyonası'nda Dünya 3'ncüsü olan Düziçili sporcu Hatice Kalencik bu başarısıyla ülkem brizeonz madalya kazandırarak Düziçi’nin gururu oldu.
Malezya'da 12'ncisi gerçekleştirilen 'Dünya Wushu Şampiyonası'nda Türkiye Wushu Milli Takımından (56) kg'da da Elif Akyüz , 'TAOLU' da Dünya 2'ncisi oldu. Milli Sporcu Elif Akyüz elde ettiği başarıyla ülkesine Gümüş Madalya kazandırdı.
Dünya Wushu Şampiyonası'nda 'SANDA' Branşında yarışan Sümeyye Barbaros ise (56) kg'da Dünya 3'ncüsü oldu.Sümeyye Barbaros'ta bu başarısıyla ülkesine Bronz Madalya kazandıran oyuncularımız arasında yer aldı.
Dünya Şampiyonasında 'SANDA' branşında bir madalyada Hilal Şen'den geldi.Milli sporcu Hilal Şen güçlü rakipleri arasında, (65) kg'da Dünya 3'ncüsü oldu.
Hilal Şen bu sonuçla ülkesine bronz madalya kazandırdı.

'SANDA' branşında ülkesine madalya kazandıran bir diğer milli sporcumuz ise Düziçili Hatice Kalencik oldu. (75) kg'da Dünya 3'ncüsü olan Hatice Kalencik bu başarısıyla ülkesine bronz madalya kazandırdı.

Kadirli depremi Düziçi'ni de salladı

Sabah saat 08:39’da meydana gelen deprem Düziçi’nde kısa süreli paniğe neden oldu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Kayasuyu köyünde saat 08:39'da ve yerin 5 kilometre derinliğinde Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem sonrası can ve mal kaybı yaşanmazken,deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Kadirli ilçesinde meydana gelen deprem, Osmaniye’nin Düziçi,Bahçe, ve Adana'nın Kozan ilçesinde de hissedildi.

FATIK MUSTAFA: Muhtarlık Nedir Herkes Görecek

Adaylığı konusunda iddialı konuşan Fatık Mustafa (keskin) projelerini gazetemize anlattı.
“Muhtar olursam muhtarlığın ne olup ne olmadığını herkese göstereceğim” Fatık Mustafa sözlerine şöyle devam etti.
“ Arkadaşlar bana geldi, sen bu işlere uzak değilsin bu işi de biliyorsun, Emekli adamsın, koşuşturursun” dediler.  Arkadaşlarımızı kırmadık bunu yapacağıma da inanıyordum insanlarla görüştüm ve bu kararı aldık.  Mahallemde fakir fıkara kimin ihtiyacı varsa yetkili yerlerle irtibata geçip gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarıma yardımcı olacağım.  Arabası yoksa ben kendi arabamla götüreceğim.
Elektrik su yol gibi mahallemdeki tüm sorunları çözeceğim. Mahalleme hizmetin layıkınca gelmesi için mücadele edeceğim.
Karşıyaka mahallesinin park sorunu var, hiç çocuk parkı yok mahallede. İlk işimiz insanların çocuklarıyla çıkıp dinleneceği bir parkın yaptırılması için çalışmak.

Mahallemizin büyük ihtiyacı olmasına rağmen İlkokul yok. Yetkililerle görüşüp mahllemize bir okul yapılması için mücadele edeceğim.
Ben bu işi başaracağıma inanıyorum.  Oy versin veresin tüm mahalle halkını ayırt etmeyeceğim.  Telefonum mahalle halkına gece gündüz açık.  Telefon Numaram: 0541 288 51 22 istediği şekilde ulaşabilirler hizmette sınır yok, hep beraberiz. 

6 Kasım 2013 Çarşamba

Kİm Hangi Partiden İl Genel Meclisi Üyeliğine Aday

30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçimleri için Düziçi’nde il genel meclis üyeliği için 3 partiden 24 isim adaylık yarışına girdi.
10 başvuruyla en fazla aday sayısı Ak Partiden çıkarken MHP ve CHP’de de 7’şer aday il genel meclis üyeliği için yarışacak.
Ak Partiden  mevcut İl genel meclis üyeleri yeniden aday olurken bunlara 6 isim daha eklendi. 




Ak Parti adayları şunlar : 
Fevzi Kamalı,
Mehmet Ali Köken
Tahsin Çiloğulları
İbrahim Çerçi
Hakkı Kurman
İdris Özdemir
Ali Esin
Ökkeş Cuma
Musa Mezdeki
Mustafa Demirel
CHP’de mevcut İl genel meclis üyesi Ahmet Düldül’ün tekrar aday olup olmayacağı konusu henüz net değil.
CHP’de il genel meclisi üyeliği için yarışacak adaylar şunlar:
Hasan Çoban
Bahri Rışvanoğlu
Mulla Mehmet Yıldırım
Selahattin Torun
Ali Göl
Cengiz  Öniş
Mehmet Çiloğlu
MHP’de 7 isim il genel meclisi için yarışmaya aday:
İzzet Kınış
Abdullah Tıraş
Mustafa Teke
Ali Kılıç
Hamza Eser
Abdulkadir Turna
Musa Toy

Bu arada Ak partide  Belediye Meclisi üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği için başvuru tarihinin 1 Aralık’a kadar uzatıldığını öğrenildi.

5 Kasım 2013 Salı

Düziçi’nde 2.3 kg zeytinde 1 kğ yağ verimi alındı.

 Düziçi’nde 2.3  kg zeytinde 1 kğ yağ verimi alındı.
Son yıllarda zeytincilikte umut vadeden Osmaniye’nin Düziçi  ilçesinde 2013 yılının ilk zeytinyağı üretimi başladı.
Köylüler tarafından zeytin Bahçelerinden toplanan zeytinler ilçedeki zeytinyağı fabrikalarına işlenmek üzere getiriyorlar.
Zeytinciliğin Düziçi’nin temel geçim kaynaklarından biri hatta birincisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Ziraat Mühendisi Yunus Köksal, 10 yıl önce ilçede devlet tarafından çiftçilere dağıtılan zeytin fidanlarıyla başlayan zeytin yetiştiriciliğinin özellikle son yıllarda yeni zeytinliklerin tesisi ile birlikte zeytincilik sektörü için önemli bir potansiyel haline geldiğini söyledi.
               Köksal: “ Mevcut durumda bölgemiz Türkiye deki Zeytinlik alanlarının % 10 una sahip. Bu oran ilerleyen birkaç yıl içerisinde genç ağaçlarında tam verim düzeyine geçmesi ile birlikte artacaktır.
İlçemizde üretilen zeytinler sofralık ve yağlık çeşitlerdir. Sofralık olarak sulu ve bakımlı bahçelerden iyi kalitede salamuralık üretilmektedir. Yağlık üretimde ise yağlık çeşidinin yağ verimi, ortalamanın üzerinde olup bazı üreticiler 2.3  kg zeytinde 1 kğ yağ verimi almaktadır. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakamdır ve Türkiye’de sadece bir iki yerde bu rakamlara ulaşılmaktadır.  Ayrıca yağ kalitesi olarak asit oranları ortalama % 1 ve üzeridir. İlçemiz zeytinlerinden tesisimizde çıkan yağın asit oranı % 0.6  ve üzeridir. Bu oran yağ kalitesi açısından oldukça önemlidir.
Bölgemizdeki potansiyelden gereği gibi yararlanmak için sektörün tanınması, objektif olarak irdelenmesi ve sorunların tespit edilerek doğru politikalar ile çözümlenmesi gerekmektedir.

                    Bizde Köksal Tarım olarak ilçemizde  zeytincilik sektörüne katkıda bulunmak amacı ile  zeytin yağı üretim tesisi kurduk. Kurmuş olduğumuz tesis Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığın dan % 50 hibe desteklidir. İki fazlı çalışan makinemiz günlük 80 ton kapasitelidir. En son teknolojiyle donanımlı olup işletmeye gelen zeytini bekletmeden yağ üretimi yapılmaktadır. Dalından hasat edildiği gün makine da işlenen zeytinin yağ verimi ve yağ kalitesi de yüksek çıkmaktadır. Köksal tarım olarak bu sene yağ üretimi yapıyoruz, gelecek yıl şişeleme ünitemizi de kurarak yağı ve zeytini en güzel şekilde işleyerek iç ve dış pazarda Düziçi yağını ve zeytinini marka haline getireceğiz. “ dedi.



TOPAL; İLÇEMİZDE ZEYTİN HASADI BAŞLANMIŞTIR

     Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal,2.Başkan Hasan Köşker Yönetim kurulu üyeleri ve üreticilerimizle birlikte Düziçi'nde bulunan zeytinyağı fabrikalarında incelemelerde bulundular.Başkan Topal, fabrika yetkililerinden çekmekte oldukları zeytinlerin yağ randımanı, aldıkları çekim ücreti,makinelerin durumu,Salamuralık zeytin alıp, almayacakları konusunda bilgi aldılar.
          Düziçi Meyve üreticiler birliği başkanı İsmet TOPAL, burada yaptığı konuşmasında; Biz birlik olarak ilçemizde üreticilerimiz tarafından yetiştirilen gemlik türü siyah zeytini  iyi bir fiyata satılması,üreticilerimizin cebine sıcak para girmesi ve emeğinin karşılığını alabilmesi  için fiyat  araştırması yaptıklarını,Yaptığımız çalışma ve görüşmeler sayesinde ilçemizde siyah zeytin alınmasına fabrikalarımız başladılar.  Kaliteli ve iri zeytinler ortalama olarak, duble;4.TL.1.numara; 3.TL.2.numara;2.50.TL.3.numara 2.TL.4.Numara 1.5.TL.olarak üreticilerimizden satın alınmaktadır. Zeytin  alımları günlük olup, ödemeler  peşin olarak yapılmaktadır.Kaliteli güzel zeytin yetiştiren üreticilerimizin zeytinlerini salamuralık olarak satması yağ çekilmesine oranla en az % 70 daha karlı olmaktadır. Üretmiş olduğunuz zeytinleri mutlaka salamuralık olarak satınız,bir yıllık emeğinizi heba  etmeyiniz.Geride kalanı zaten yağ çektireceksiniz.İlçemizdeki fabrikalarımız, birlik üyelerimizin  zeytinlerini diğer üreticilere oranla % 2 indirim yaparak daha ucuza  çekecekler dedi.
          Başkan TOPAL sözlerine şöyle devam etti; Buradan bütün üreticilerimize sesleniyorum;Kaliteli zeytinden kalitesiz yağ çıkar mı, Çıkar. Yere dökülen zeytinleri toplayarak ağaçtan topladığın zeytine katarak çektirirseniz bütün yağınızın asidi yüksek olur,yağ zeytinsi, ağır kokar ve  kalitesi bozulur.Mutlaka yere döküleni ayrı toplayarak fabrikada yağ çeken elemana söyleyerek ayrı çektirmelisiniz. Ağaçtan topladığınız zeytinleri bekletmeden en geç 1-2 gün içerisinde mutlaka yağ çektirmelisiniz.Diye konuştu.

        Fabrika yetkilileride; Bizleri ve üreticilerimizi aydınlatan açıklamalarından dolayı Birlik başkanı Sayın İsmet TOPAL beye ve yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen bütün arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." dedi.


      

DÜGİAD, ANSİFED Gıda İş Geliştirme Platformuna Katıldı

Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) üyelerinden gıda ve tarım sektöründe faaliyet gösteren 11 üye ile Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD)’ın ev sahipliği yaptığı ANSİFED Gıda İş Geliştirme Platformu'na katıldı. 

Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED)’na bağlı 7 ilden 20 TUSKON üyesi, market, perakendeci, gıda üreticileri, otel ve restaurantlar, kozmetik, hijyen hazır tüketim malları, gıda üretim makineleri ve üretici ve satıcı firmalarının katıldığı platformda DÜGİAD üyeleri kendi alanlarındaki üreticilerle ikili iş görüşmelerinde bulundu. 

DÜGİAD Genel Sekreteri İsmet Beycioğlu, “ANSİFED Gıda İş Geliştirme Platformu'na ve diğer fuarlara katılmanın üyelerin kendi alanlarındaki sektörlerdeki yenilik ve gelişmeleri takip etme adına önemli imkan ve fırsatlar sunduğunu, bu fırsatları iyi kullandıkları taktirde daha verimli iş imkanlarının doğması ve yeni pazarlara oluşturmak ümidiyle katıldıklarını, programda gıda ve tarım sektöründe sektörlerinden katılımcıların firmalarını tanıtma ve karşılıklı işbirliklerinin ikili görüşmeler yolu ile artırılması hedeflenmesi bizleri memnun etmiştir. Derneğimiz DÜGİAD bünyesinden programa katılan iş adamlarımız yaptıkları ikili görüşmelerinin yanı sıra forumda açılan ürün tanıtım stantlarını da gezerek önemli firmalarla görüşmeler gerçekleştirdiler. Gıda ve tarım sektöründe alışverişi yapılarak iç piyasada yeni ticari zeminlerin başlangıcına adımlar atılmış oldu." dedi.

4 Kasım 2013 Pazartesi

DÜZİÇİ'NDE SEÇİMİ KİM KAZANIR?

Bazen gerçekten şaşırıyorum. Sokağa inip insanlarla seçim hakkında konuştuğumda kendi partilerinin kazanacağından o kadar eminler ki, Düziçi’nden 3 belediye başkanı mı çıkacak diye düşünmeden edemiyorum. 
Öyle değilse ikisi kaybedecek. Sadece 1 aday yarışı kazanmış olacak 2014’ün o soğuk mart akşamında.
Peki o kim olacak?
Bu yazıda siz sevgili okurlarıma Düziçi’nde yerel seçimin şifrelerini veriyorum. Kâğıt ve kalemleri çıkartın, notlarınızı iyi alın. (En azından bir iki hafta seçimi kim kazanır diye sormayın, cevabı aşağıda.)
Sadece Düziçi’nde değil tüm dünyada seçim kazanmanın çok bilinen oldukça basit 4 altın kuralı var.
1-Seçmenlerdeki 'değişim' arzusunu tetiklemek:
Aday Düziçi’nin makus talihini değiştirmek için gerekli iradeyi sergileyebilecek mi?
Projelerindeki “Yeni Düziçi kavramı insanları heyecanlandırıyor mu?
2- Umut aşılamak:
Söylediği sözler ve vaatleri insanları umutlandırıyor mu? İnsanlar “o ışığı” yeterince görebiliyor mu? ‘Beklentilerinizi karşılayacak en önemli alternatif benim’ düşüncesi oluşturabilen bir adayın adayın başarılı olmaması düşünülemez.
3- Alternatif Oluşturmak:
“Her iyinin daha iyisi vardır.” kuralı seçmeni kazanmak için muazzam bir anahtardır. Bunun anlamı şu, siz öyle bir şey yapın ki seçmen sizi diğerlerinden ayrı tutsun ve oyunu versin.
4- Pozitif propaganda:
Karalamak, yıpratmak, aşağılamak ya da farklı şekilde rakip adaya saldırmak yerine daha pozitif bir görüntü her zaman için seçmenin gözünde sizi değerli yapar.
Bu dört altın kuralı uygulayan seçimi kazanır.
Hadi işi daha somutlaştıralım.
Ak Parti Kazanır mı?
İktidar olmak, hizmet yaparak, insanları memnun ederek seçime girmek her zaman avantajdır. Mevcut başkan kendinden öncekilere göre Düziçi’nde iyi iş çıkardı. Eski resimlerle yeni resimler arasındaki fark çok net olarak görülüyor. Ak Parti bu anlamda seçime 1-0 önde giriyor. Tabi iktidar olmanın diğer imkan ve avantajlarını da göz ardı etmek mümkün değil. Ak partide kim aday olursa olsun bu avantajı arkasına almış olarak girecek. Geriye kalan durumdan memnun olan kitlelerin üzerine yeni oylar eklemek ve bunu yaparken de parti içerisindeki birliği korumak. Ak parti Düziçi’nde kendi tabanın oyunu içeride tutarsa kazanması işten bile değil.
CHP kazanır mı?
CHP Alper Öner ile iyi bir hava yakaladı. Kendi içerisinde bu kadar yüksek bir oy oranıyla aday olması CHP’nin Düziçi’nde Öner’e ne kadar kuvvetli sahip çıkacağının da bir işareti. Yazının girişinde söylediğim ilk iki kuralı iyi işlettiği müddetçe CHP Alper Önerle Düziçi’nde seçimi alır. Aslında bu dakikadan sonra CHP oyumu nasıl arttırırımdan ziyade nasıl düşürmem kaygısı taşımalı. Zira yakalanan havayı koruması kazanması için yeterli olacak. Fakat Öner’in önünde vermesi gereken iki sınav daha var. Birincisi; rakiplerine karşı ikincisi parti içi. Şu an favori gözüken Öner aynı zamanda en fazla yıpratılma riski olan aday. Seçim mücadelesi savaşa dönüştüğü anlardaki kriz yönetimi Öner için en ciddi sınav olacak. Yine CHP il genel meclis üyeliği sıralaması Öner’in önündeki ikinci sınav.
MHP kazanır mı?
Düziçi’nde seçime en rahat giren parti MHP. Karşısında iki güçlü rakip varken kaybettiğinde kimsenin hesap soramayacağı bir seçime giriyor. Bu (her ne kadar dezavantaj gibi dursa da) MHP’nin birinci avantajı.
Ayrıca Muhammet Kaya geçmişinde leke olmayan, herkesin sevdiği ve saydığı bir insan, rahatlıkla herkesten oy isteyebilecek ve isterken de gözünün içine bakabilecek kadar. . .
Muhammet Kaya kimlerin oyunu alır, kimlere oy kaybettirir bu skorcular işi tabi ama MHP bu seçimde yukarıdaki 4 kuralı uygulayarak kendi seçim kampanyası seçimin tek adayı gibi sürdürmeli. Ve diğerlerinin hata yapmasını beklemeli. Seçime 4 aydan daha fazla bir süre var ve bu zaman MHP’nin belediye başkanlığını kazanması için yeterli. Ki bu çok da zor değil. Aksine önümüzdeki 4 ay MHP için tere yağından kıl çeker gibi seçimi alabileceği potansiyele de sahip.
Sonuç olarak, başkanlık koltuğu hiçbir partiye ne çok yakın ne de çok uzak. Doğru stratejiyi uygulayan kazanır.



Akdağ, Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Toplantısına Katıldı.

AK Parti Belediye başkanı aday adayı Tarık Akdağ Ak Parti Kadın kolları yönetiminin toplantısına katılarak  Düziçi’nin sorunları ve çözüm projeleri ile ilgili  olarak düşüncelerini paylaştı.
Akdağ “ Belediye başkanlığı bize nasip olursa İlçemizin geleceği, refahı, huzuru için elimizden gelenin fazlasını yaparak çalışacağız.

Seçim çalışmalarında kadınlarımıza büyük iş düşüyor. Ailenin temelini oluşturan kadınlarımız mahalle mahalle, cadde cadde, kapı kapı belediyecilik anlamında en kaliteli hizmeti nasıl yapacağımızı, Düziçi’mizin gelişmesinde, istihdamında, kalkınmasında var gücümüzle birlikte çalışacağımızı vatandaşımıza duyuracaktır.  Bu anlamda kadın kolları üyelerimize çalışmalarımız ve projelerimiz hakkında bilgi verdim. “ dedi.

Kaymakamın Misafirleri

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Abdullah NEŞELİ Düziçi Kaymakamı Sayın Mustafa KOÇ’a nezaket ziyaretinde bulunarak görüş alışverişinde bulundu.
     Düziçi Kaymakamı Sayın Mustafa KOÇ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.  

Yanlışlıkla Ateş Alan Tüfekle Öldü

Osmaniye'nin Düziçi ilçesi yazlamazlı köyündeki zeytinliklerde bıldırcın avlamak isteyen genç, av tüfeğinin ateş kazara alması sonucu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Metehan Atalan (17) ile S.C. (15) Yazlamazlı köyündeki bir zeytin bahçesinde bıldırcın avlamaya gitti. Av sırasında tüfek tutukluk yaptı. İki arkadaş tüfeğin iki tarafından tutup kontrol etmek isterken ateş alan tüfek Metehan Atalan'ı karnından yaraladı.
Ağır yaralanan Metehan Atalan, kaldırıldığı Düziçi Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldı.  Buradan Osmaniye Devlet Hastanesine sevk edilmek için 112 acil servisinden izin sitendi.
İddialara göre yaklaşık bir saat 112’den ambulans için izin verilemedi.
Uzun bir süre Düziçi Devlet hastanesinde bekletilen genç daha sonra Ambulansla Osmaniye devlet hastanesine getirildiği sırada hayatını kaybetti.
 Metehan Atalan'nın cenazesi, pazartesi günü Yazlamazlı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olaydan sonra şoka giren ve bir yerde saklanan ve daha sonra jandarmaya teslim olan S.C'nin gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.