5 Kasım 2013 Salı

TOPAL; İLÇEMİZDE ZEYTİN HASADI BAŞLANMIŞTIR

     Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal,2.Başkan Hasan Köşker Yönetim kurulu üyeleri ve üreticilerimizle birlikte Düziçi'nde bulunan zeytinyağı fabrikalarında incelemelerde bulundular.Başkan Topal, fabrika yetkililerinden çekmekte oldukları zeytinlerin yağ randımanı, aldıkları çekim ücreti,makinelerin durumu,Salamuralık zeytin alıp, almayacakları konusunda bilgi aldılar.
          Düziçi Meyve üreticiler birliği başkanı İsmet TOPAL, burada yaptığı konuşmasında; Biz birlik olarak ilçemizde üreticilerimiz tarafından yetiştirilen gemlik türü siyah zeytini  iyi bir fiyata satılması,üreticilerimizin cebine sıcak para girmesi ve emeğinin karşılığını alabilmesi  için fiyat  araştırması yaptıklarını,Yaptığımız çalışma ve görüşmeler sayesinde ilçemizde siyah zeytin alınmasına fabrikalarımız başladılar.  Kaliteli ve iri zeytinler ortalama olarak, duble;4.TL.1.numara; 3.TL.2.numara;2.50.TL.3.numara 2.TL.4.Numara 1.5.TL.olarak üreticilerimizden satın alınmaktadır. Zeytin  alımları günlük olup, ödemeler  peşin olarak yapılmaktadır.Kaliteli güzel zeytin yetiştiren üreticilerimizin zeytinlerini salamuralık olarak satması yağ çekilmesine oranla en az % 70 daha karlı olmaktadır. Üretmiş olduğunuz zeytinleri mutlaka salamuralık olarak satınız,bir yıllık emeğinizi heba  etmeyiniz.Geride kalanı zaten yağ çektireceksiniz.İlçemizdeki fabrikalarımız, birlik üyelerimizin  zeytinlerini diğer üreticilere oranla % 2 indirim yaparak daha ucuza  çekecekler dedi.
          Başkan TOPAL sözlerine şöyle devam etti; Buradan bütün üreticilerimize sesleniyorum;Kaliteli zeytinden kalitesiz yağ çıkar mı, Çıkar. Yere dökülen zeytinleri toplayarak ağaçtan topladığın zeytine katarak çektirirseniz bütün yağınızın asidi yüksek olur,yağ zeytinsi, ağır kokar ve  kalitesi bozulur.Mutlaka yere döküleni ayrı toplayarak fabrikada yağ çeken elemana söyleyerek ayrı çektirmelisiniz. Ağaçtan topladığınız zeytinleri bekletmeden en geç 1-2 gün içerisinde mutlaka yağ çektirmelisiniz.Diye konuştu.

        Fabrika yetkilileride; Bizleri ve üreticilerimizi aydınlatan açıklamalarından dolayı Birlik başkanı Sayın İsmet TOPAL beye ve yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen bütün arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." dedi.


      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder