24 Eylül 2013 Salı

TRAKTÖRE AŞIRI HIZDAN (RADAR) 343 LİRA CEZA

Ellek Şehit Necmettin Yıldız Ortaokulu öğretmeni Ömer YEŞİLDEMİR traktörle özel bir iş için 3 Eylül’de Kadirli’ye gitti. Aklından bile geçmeyecek bir olayın başına geleceğini düşünmeden aynı gün işlerini görerek Ellek’ e geldi.
İki hafta sonra postacının getirdiği trafik cezası makbuzunu görünce şaşkına dönen Ömer YEŞİLDEMİR hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir olayla karşılaştı. 3 Eylül’de trafik ekipleri Kadirli - Osmaniye yolunda radar kontrolü yapmışlar ve traktörde normalinden % 30’dan fazla hız tespit ederek tam 343 lira ceza yazmışlar. Böyle bir ceza ile ilk defa karşılaştığını ve olayı anlattığı insanların çok şaşırdığını söyledi.

Ömer Yeşildemir: Traktörün hızı acaba yolda ne gibi bir tehdit oluşturabilir. Zaten gidebileceği son hızı saatte maksimum 30-35 km. Şimdi ben merak ediyorum. Traktörle 20-25 km hız ile gitsem arkadan gelecek araçları engellemiş olmaz mıyız? Diğer araçların şehir içinde normal hız hakkı 50 km. civarında iken traktörün hız hakkı çok daha aşağıda olması mantıklı değildir. Bu yanlış bir olaydır. Olmaması gereken bir cezadır, ama başımıza geldi ve mecburen ödeyeceğiz. Ben bu cezanın Osmaniye’de örneğine ilk rastlanan ceza olduğunu düşünüyorum.  Biz cezayı yedik bari vatandaşlarımız böyle bir olayla karşılaşabileceğini bilsinler ve trafikte traktörle giderken dikkatli olsunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder