11 Kasım 2013 Pazartesi

Valilik Organize Sanayi İçin Yer Arıyor.

Osmaniye'de kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Odak Grup Toplantısı Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.
         Toplantının başında konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantının amacının, Osmaniye'de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulup kurulmaması, kurulacaksa nerede kurulmasının uygun olacağı konusunda ortak akıl çalışması olduğunu ifade ederek, önemli bir tarım potansiyeli olan Osmaniye'de Bölge'nin kurulmasına karar verilmesi halinde çalışmaların bir an evvel başlayacağını söyledi.
         Vali Oduncu'nun konuşmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veteriner Hekim Fikret Seyhan, "Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" başlıklı bir sunum yaptı.  Fikret Seyhan, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin; bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin desteklenmesi, geliştirilmesi, ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi ile pazarlama yöntemleri konusunda teknik destek verilmesi, rekabet edebilirliğini artırıcı nitelikte uygun ve kaliteli hammaddenin temini için tarım - sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini kapsadığını ifade ederek, Bölge'nin kurulması için hazırlanacak olan projenin taşıması gereken şartlar ve Bölge'nin kuruluş aşamaları hakkında detaylı bilgi verdi.
         Toplantının devamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda yapılan ön çalışma hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Sağlam, yer tespit çalışmalarında, alternatif dört yer belirlediklerini ifade ederek, belirlenen alternatif yerler hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantının devamında alternatif yerler değerlendirildi.
         Değerlendirmelerin ardından konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümeye elverişli bir yerde kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni, ilimizden ve çevre illerden gelebilecek olan talepleri karşılayabilecek büyüklükte, büyümeye müsait bir alan üzerine ve şehirden mümkün olduğunca uzak bir yere kurmamız gerekiyor. Bu nedenle uzun vadeli düşünmek zorundayız. Ama tek ölçütümüz bu değil. Bölgeyi kurarken dikkat etmemiz gereken asıl önemli unsur çevre ve insan sağlığı. İnsan sağlığını ve kaliteli yaşam şartlarını korumamız gerekiyor. Bu nedenle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurarken bunları dikkate almak zorundayız,"diye konuştu.
         Bölge'nin kurulması için uygun alternatiflerin olduğunu ve bu alternatiflerin önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantılarda değerlendirileceğini ifade eden Vali Oduncu, toplantıya katılan ve katkısı olan herkese teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, DOĞAKA Osmaniye Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, İl Planlama Uzmanı Harun Evran, OTSO Başkanı Murat Teke, Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Coşkun ve Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder