12 Eylül 2013 Perşembe

DÜZİÇİ’NİN KENDİNE ÖZGÜ GİYİM ALIŞKANLIKLARI VAR


           Düziçi’nin önde gelen giyim mağazalarından Bedesten Giyim’in mağaza müdürü
Hüseyin Kamil Yıldız ile Düziçi’nde giyim sektörünü konuştuk.
“Bedesten Giyim olarak Düziçililere 10 yıldır hizmet verdiklerini söyleyen Yıldız’a göre. “Bir giyim mağazası için en önemli unsurlardan biri şehrin en önemli caddesinde bulunmaktır. Düziçi’nde mağazacılık yapmak demek, Refik Cesur Bulvarında olmak demektir. “
Elbisenin  insanın süsü olduğunu söyleyen yıldız sözlerine şöyle devam etti: “ Mağazacılıkta görsellik, vitrin insanın ilgisinin çektiğinden bu tarzdaki işyerlerinin  caddelerin en güzel yerinde olması da kaçınılmaz oluyor. Elbette ara sokaklarda iş yapanlar vardır, onlar da rızkı kadar kazanacaktır.
            Biz Bedesten Giyim olarak şehirdeki mağazalardan farkımız;  her zaman bir ayağımızın İstanbul’da olmasıdır. İmkanlar ölçüsünde vatandaşın taleplerini yerine getirmeye çalışıyor, yeni, kaliteli, zamanın moda renklerini ve kesimlerini Düziçi halkına sunuyoruz. 10 yıllık ilgiden son derece memnunuz. Bizim müşterilerimiz, kaliteli ürünleri tezgahımıza koyduğumuza biliyor,  ürünlerden memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Bizi asıl memnun eden, işimizi zevkle yapmamızı sağlayan bu iyi dilekler, temennilerdir.
            Her memleketin kendine özgü, renkleri, modelleri, zevkleri vardır. Düziçi halkının da mevcut gündemi takip etmekle birlikte kendine özgü bir giyim tarzının olduğunu görüyoruz. İstanbul’daki ürün tercihimizi Düziçi halkının bu beğenisini dikkate alarak yapıyoruz. Nitekim bazı müşterilerimiz, farklı şehirlerde bu tarz ürünleri bulamadıklarını, fırsat bulup da memleketlerine geldiklerinde mutlaka alışveriş yaptıklarını ifade ediyorlar. Bu da mağazamızın kendine özgü bir çizgisinin olduğunu gösteriyor. Bu anlayıştan da ödün vermemeye çalışıyoruz.

SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORUZ

            Teknoloji, küçük beldelere geç girer; ama sevildiğinde de bırakılmaz. Düziçi’nde de artık birçok eve internet girdi, dolayısıyla müşterilerin buradan da ürünleri takip etmeye başladıklarını görüyoruz. Bedesten Giyim’in Facebook sayfasını yeni açmamıza rağmen birçok müşterimiz, sayfayı, ürünleri beğeniyor, mağazaya yeni bir ürün konduğunda beğenip beğenmediklerini belirtiyorlar. Bu hem müşterilerin hem de esnafın işini kolaylaştırıyor. Biz de teknolojiden uzak kalmayıp vatandaşın isteği doğrultusunda küçük yenilikler yapıyoruz.

DÜZİÇİ’NDE DÜKKAN KİRLARI ÇOK YÜKSEK

            Düziçi’nde mağazacılık yapmak güzel olmaklar birlikte işyerlerinin bazı sıkıntılarının olduğunu ifade edelim. Bunlardan biri, belki en önemlisi, işyerlerinin kirasının ya da dükkan fiyatlarının çok pahalı olması. Düziçi’nden Refik Cesur Bulvarı’ndan işe yarar bir yer almaya kalkışsanız 400- 500 bin liradan başlıyor. İstanbul’da bile dükkan fiyatlarının bu kadar yüksek olmadığını görüyoruz. Düziçi’ndeki bu fahiş fiyatlarının, gerçek emlak değerleri ortaya çıktığında normalleşeceğine inanıyoruz. Birkaç kişi memleketteki dükkanları alınca, fiyatları belirleyenler de onlar oluyor. Bu konudaki serzenişimizi bir esnaf olarak ifade etmek istedik.
            Esnaflıkta maalesef bir kötü huyumuz da vatandaş her ne kadar kredi kartları falan kullanmaya başlasa da veresiye tekliflerde bulunması. Bu, hem müşteriyi hem de esnafı zor durumda bırakıyor. Bu anlayıştan da Düziçi halkının vazgeçeceğini, borç defterlerinin tedavülden kalkacağını ümit ediyoruz. Nitekim birçok insan bu bilinçle hareket ederek alışverişini yapmaya başladı.

            Vatandaşın beklentisi doğrultusunda her zaman Düziçi halkına hizmet edeceğimizi belirtir, ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. “

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder