5 Ekim 2013 Cumartesi

Kastal’ın Müjdesine Muhtaç Olmak

Meğerse müjde almaya ne kadar da ihtiyacımız varmış ilçe olarak.
 İşte bu durumu fark eden vefakar ve de cefakar milletvekilimiz Nam-ı diğer Düziçi’nin has vekili Sn. Durdu Mehmet Katsal beyefendi o nazik ve nezih üslubuyla müjdeyi patlatıverdi.
Sn. Katsal, Geçtiğimiz günlerde çiftçilere yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman dağıtım töreninde ilçe olarak ne kadar sevinsek “az oldu yahu, hadi kalkın bir daha sevinek” diyebileceğimiz bir müjde verdi.
“Ticaret Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi inşaatının projesi, Proje Daire Başkanlığı’ndan çıktı” dedi. “İhalesine ramak kaldı” dedi. Ya da buna yakın bir şey dedi. Ben sevincimden kelimeleri tam not alamamışım, kalemi de o sevinçle havaya atmış olabilirim, bilemiyorum.
O ara bir alkış ve kıyamet koptu. Biri sevincinden sandalyeden düştü düşecekti, yanındaki tuttu. Bir başkası “padişahım çok yaşa” diye slogan atmaya yeltenmişti ki ikram masasından arakladığı fıstık genzine kaçtı, diyemedi.
Sonuç olarak o gün bize müjde diye yutturulmaya çalışılan şey iki adet okul binasından başka bir şey değildi.  Hayır, okul hizmetini küçümsemiyorum ama bu şuna benziyor:
Sen kışın ayazında evinde sobaya attığın odunlarla kütür kütür ısınırken ve iki kardeşten birini –bunların ismi Kadir ve Harun olsun- mesela  Kadir’i kendine yakın bulduğun için eve alırken Harun’u kapıda bırakıp, “müjde sana bir tişört getireceğim sabaha”  demekten farksız.
Düziçi, Öğretmen Okulu gibi Cumhuriyetin eğitimci yetiştirdiği en köklü okullardan birine sahip. Düziçi’ne içinde okul, öğrenci, öğretmen, sınıf, sıra gibi şeylerin geçtiği bir müjde verilecekse o sadece Eğitim Fakültesi olabilir.  
Biri bir gün “Eğitim Fakültesi için başvurumuz onaylandı, fakülte kurulacak” derse bir müjde vermiş olur.
Ticaret ya da imam hatip ya da diğer herhangi bir okulun yapımı sizin geç kaldığınız, geç kaldığınız için Düziçililere özür borçlu olduğunuz   hizmetler.  Bu haber Müjde ile değil “kusura bakmayın ancak yetişti” mahcubiyetiyle vereceğiniz bir haber olur.

İki lise binasının müjdeli haber olduğuna ilkokul öğrencisi bile inanmaz bu şehirde. . .
Hilmi İsili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder