28 Ekim 2013 Pazartesi

ÖKKEŞ AĞCA : KADINLAR BELEDİYE MECLİSİNDE GÖREV ALMALIDIR

AK Parti Belediye başkanı aday adayı Avukat Ökkeş Ağca Ak Parti Kadın kolları yönetiminin toplantısına katılarak  Düziçi’nin sorunları ve çözüm projeleri ile ilgili  olarak düşüncelerini paylaştı. Gazetemize  özel açıklamalarda bulunan Ağca: Cumhuriyet bayramı  nedeniyle  de kadıların siyasette ve belediye meclislerinde görev alması gerektiğini söyledi.
Ak Parti kadın kollarında soruları da cevaplandıran Ağca Şunları söyledi;
“Partimizin %50’nin üzerinde oy almasında kadın kollarının çalışması önemlidir.Kadınlarımız hizmet seviyesinin yükseltilmesinde ve inandıkları  ve güvendikleri siyasette çok daha samimi çalışma göstermektedirler.Samimi ve ihlas içindeki inanç ve çalışmaları ile eşlerinin siyasi düşüncelerine bağımlı kalmadan tavırlarını ortaya koymaktadırlar.Bu nedenle kadınların belediye meclisine katılımının sağlanması gerekmektedir.
''Belediyecilikte hizmetlerin sağlıklı şekilde yapılması için en başta belediyenin alt yapısının ve uzmanlar aracılığı ile yapılmış şehir imar planının oluşturulması lazımdır.Şehir imar planı olmadığı takdirde  sokaklarınızın, caddelerinizin, park ve bahçelerinizin ,sosyal tesislerinizin çocuk oyun alanlarınızın,hatta temel tuvalet ihtiyaçlarınızı çözemeyiz.
Şehircilik anlayışında bir şehrin girişinde başlamak üzere şehir içinde geniş ana caddelerin bulunması gerekmektedir.Ana caddeler açılması ile trafik sorunu çözülecek ve otoparklar oluşturulacaktır..Yapılacak imar planında halkımızın temel ihtiyaçlarından olan  park. bahçe, çocuk oyun sahaları, gençlerimiz için spor sahaları bir plan dahilinde olması gereken yerlerde Kurulacaktır.
 Sabunsuyu etrafının  piknik sahası olarak düzenlenmesi, Harun Reşit Kalesinin etrafından seyir ve piknik alanlarının düzenlenmesi yapılacaktır.
Yarbaşı belediyesi ile yapılacak iş birliği içinde otoban çıkışından Düziçi otogarı derhal kurulacak ve faaliyete geçecektir. Keza bu anlamda Düziçi  çit şerit bulvar ile otobana bağlanacaktır. Düziçi -Yarbaşı arasında açılacak bulvar aynı zamanda bir spor alanı olacak,bisiklet yolu,yürüyüş yolu şeklinde düzenlenecektir.
İşsizlik sorunu organize sanayinin açılması ile temelden çözülecektir.
Belediyemiz aracılığı ile gençlerimiz ve kadınlarımız için meslek edindirme kursları derhal açılacaktır.”
Ağca bir soru üzerine seyahat imkanı olmayan kadınlarımızın Türkiye’mizin tarihi ve manevi kültür merkezlerinin ziyaretleri konusunda  yardımcı olacaklarını, andırın yolunun açılmasında ilgili kurumların kapısını çalacağını ve takipçisi olacağını bildirdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder