17 Eylül 2013 Salı

Doğa Turizminin Yeni Gözdesi Düziçi



                Çukurova’nın en gözde turizm alanlarına sahip Düziçi her geçen gün daha fazla yerli turistin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Şehrin bunaltıcı gürültüsü ve stresinden uzaklaşıp kendine doğa ile baş başa güzel bir hafta sonu armağan etmek isteyenler için sabah nehir üzerindeki çardaklarda kahvaltı yapmak, kanyon boyunca kayaların arasından geçerek ve dere içerisinde yürüyüş,  kaynağından çıkan buz gibi doğal sodalı sudan içmek, şelale  altında ve şifalı sularında yüzmek gibi bir çok aktivitenin aynı anda yapıldığı Sabun çayı ve Karasu Kanyonu’nun yanı sıra, Çukurova’ya en tepeden bakan doğayla iç içe Düldül dağı tırmanışı, yine Düldül Dağının uzantılarında yamaç paraşütü keyfi, Haruniye Kaplıcaları ve kalesi, 1200 yıllık tarihi çınarı gibi bir  çok turistik altyapıya sahip ilçe yerli turistler tarafından yeni yeni keşfedilmeye başlandı.
Son olarak geçtiğimiz hafta sonu  Adana Mersin ve Gaziantep’ten  150 kişilik bir gurupla gelen  Everest Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri karasu kanyonu boyunca doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Konu hakkında açıklama yapan Everest Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü başkanı Fatih Kurt : “Düziçi Sabun Çayı ve Karasu Şelalesi yeni keşfettiğimiz alanlardan biri.  Doğayla iç içe harika bir gün geçirdik. Bu gezi bizim için bölgeyle tanışma gezisiydi. Çok beğendik çok sevdik. İlerleyen zamanlarda buralara yeniden gelip diğer güzellikleri de göreceğiz.

Tüm katılımcı ve lider kadromuza, tur boyunca bizlere eşlik eden rehberimiz Mustafa Sansar'a ve Düziçi Times gazetesi sahibi Hilmi isili'ye  sonsuz teşekkürler.” dedi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder