26 Eylül 2013 Perşembe

İLÇE TARIM NİHAYET SERÇELERİ ÖNGÖREBİLDİ


Düziçi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Atalan Beldesi'nde  düzenlenen çiftçi toplantısında ayçiçeği yetiştiriciliği ile köylüler bilgilendirildi.

Bilgilendirme toplantısında daha önceki toplantılarda pek üzerinde durulmayan Ayçiçeğinin en büyük düşmanı serçeler konusu da Düziçi Times’ın  uyarı haberinden sonra ilk defa bu kadar net olarak konuşuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bekir Coşkun, beldede, ayçiçeği yetiştiriciliği, hayvancılık ve desteklemeler hakkında bilgilendirilme yapmak amacıyla toplantının düzenlediğini belirtti.

Her yıl aynı tarlaya buğday ekimi yapıldığından verim kayıplarının görülmesi ve buğdayın hastalıklara karşı hassas hale gelmesi nedeniyle ekim nöbeti yapması hususunda çiftçileri uyaran Çoşkun, "Ekim nöbetine girecek alternatif ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Alternatif ürünler içerisinde ayçiçeği, gerek bakım ve besleme açısından gerekse verim açısından diğer ürünlere göre daha ön plana çıkmıştır. Ancak özellikle kuş zararının önüne geçmek amacıyla ekimlerin toplu yapılması gerekiyor" dedi.

Zirai mücadele hakkında bilgiler veren Çoşkun, bu tür toplantıların devam edeceğini, çiftçilerin sorunlarını dinlemek üzere köylere de gidileceğini söyledi.


Toplantıya, Atalan Belediye Başkanı İbrahim Şahin, Osmaniye  İl ve Düziçi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ilgili teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder