21 Eylül 2013 Cumartesi

Tarık Akdağ'dan Düziçi Siyasetine İddialı Giriş


 Ak Partiden Düziçi Belediye başkan aday adaylığını açıklayan  AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Harita  Mühendisi Tarık Akdağ, “AK Parti siyaseti nasıl dizayn etti ise bizde bu ilçede siyaseti yeniden dizayn edeceğiz.” dedi.
Asmaaltı’nda kalabalığa seslenen Akdağ: “Demokrasi, hizmet ve kalkınma yerelde başlar. Başbakanımızın bu sözü, yerel yönetimlerin ne anlama geldiğini göstermekle kalmayıp 2023 ve 2071 hedeflerinin temel adresini de işaret etmektedir. Bu anlamda yerel yönetimlerde Başbakanımız şunu da söylemiştir; 'Bizim görevimiz, şehirleri imar etmek ve halkın gönlünü almaktır.’Sözüyle de yerel yönetimlerinin görevinin sadece hizmet etmek olmadığından, insan odaklı bir yerel yönetimlerin ihtiyacından bahsetmektedir.
 Bu bilinçle; 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulduğundan bu yana kurucu üyesi olduğum , çeşitli kademelerinde görev aldığım ve her platformda en iyi şekilde temsil ettiğime inandığım partimden,Düziçi Belediye Başkanı adayı olarak, sorumluluk almaya hazır olduğumu bilmenizi isterim.Sizlerin huzurunda Düziçi Belediye Başkanlığı’na Aday adaylığımı Açıklıyorum.”  Dedi.
 “Düziçi’nin 50 yıldır biriken sorunlarına çözüm bulmak için belediye başkanlığına talip oldum. “ diyen Akdağ yerel siyasete ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.
Akdağ şunları söyledi: “İyi bir siyasetçi kimdir, nasıl olmalıdır denildiğinde bizim ilçemizde cenazeye kim daha çok gidiyorsa, düğünlere kim daha çok katılıyorsa o iyi siyasetçidir. Rahmetli Erbakan'ın bir sözü vardı Hadi ordan diye. Aynısını diyorum. Hadi Ordan  50 yıldır bu ilçenin kaderi bir tek Refik Cesur Bulvarına kaldı, bunun neden mecbur kaldık?
Dünyada sıralama girmiş bir Berke Barajını yapan buranın insanıdır. Düziçili işçilerin kimisi İstanbul'da, kimisi Antalya'da, kimileri başka illerde çalışıyor. Buraya bir Organize sanayi kurmaktan aciz miyiz?  Büyük bir potansiyelimiz olmasına rağmen 1986 yılından bu yana mevcut imar planı ile Düziçi’ni kalkındırmaya çalışıyorlar. 10 yaşındaki bir çocuğa iki yaşındaki çocuğunu elbisesini giydirmeye çalışmak gibi bir şey bu.
Elbette ki cenazelere, düğünlere gideceğiz. Davet edilen yere gitmek, cenazelerde acıları paylaşmak bizim insani görevimiz. Dinimizce de sünnettir. Siyasetçiyi bir tek bu kalıba sokarsak yanlış olur. Düziçi’nde bine yakın üniversite kazanan veya bitirenimiz var.
 Birde ucuz siyaset yapılmazmış. Ne yapacakmışız. Cebimize 500  bin lira dolduracakmışız ondan sonra siyaset yapacakmışız. El insaf.
Cenab-ı Allah Siz nefsinizi değiştirmediğiniz sürece ben sizi değiştirmem diyor. Toplum olarak biz değişmek zorundayız. O kadar paran var ise git bu ilçeye bir fabrika aç. Açta bu insanlara ekmek ver. O kadar para harca, aldığın aylık belli onsan sonra otur dürüstlük bekle, hizmet bekle. vallahi de yalan, billahi de yalan. Böyle siyaset olmaz. Kahveci arkadaşımın çocuğu da siyaset yapabilmeli. taksici arkadaşımın çocuğu da siyaset yapabilmeli. AK Parti bu yüzden var zaten. Bir profesör diyor ki AK Parti bir parti değil. Niye siyaseti elit tabakadan aldı, Ahmet'e , Mehmet'e verdi. Burada da böyle olmalı. Liyakate, ehliyete bakılmalıdır, dürüstlüğe, namusluluğa bakılmalı. O kadar para harcadıktan sonra kimse o siyasetçiden dürüstlük beklemesin. Sonra eleştir, şunu yedi bunu yedi. Yer kardeşim. Sen teşvik ettin adamı. AK Parti siyaseti nasıl dizayn etti ise bizde bu ilçede siyaseti yeniden dizayn edeceğiz. Ne kadar direnseler de, patırdasalar da bu sonuç kaçınılmaz"





Tarık AKADAĞ kimdir:
    10-03-1973 tarihinde Düziçi ilçesinde doğdum. ilk-orta-lise tahsilimi ilçemde tamladıktan sonra 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandım. 1994 yılında  Siyasal Bilgiler Fakültesin deki eğitimime son vererek ,Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümüne kaydımı yaptırdım.1998 yılında bu bölümden mezun olduktan sonra, İstanbul’da özel bir firmada 42 km lik uzunluğundaki içme suyu ve yol inşaatında saha mühendisi olarak görev aldım.Askerliğimi Şırnak ili Şenoba ilçesinde 6.J.SNR.TAB.Komutanlığında Yedek subay olarak ifa ettim.21.08.2000 tarihinden buyana ilçeme İmar-Harita hizmetleri vermekteyim.
GÖREV ALDIĞIM İŞLER:
1-TERKOZ-KAĞITHANE(İSTANBUL) arası 42 km lik içme suyu ve yol inşaatı projesi
2-GÖLBAŞI-ADIYAMAN Tunel İhya Projesi
3-AKÇAGÖZE-BAŞPINAR arası 11 KM LİK, T.C.D.D 6.Bölge Müdürlüğü demir yolu varyant projesinin hazırlanması

4-BAHÇE-NURDAĞI arası 17 KM LİK, T.C.D.D 6.Bölge Müdürlüğü demir yolu varyant projesinin hazırlanması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder