23 Eylül 2013 Pazartesi

Okul Alışverişiniz Çocuğunuz İçin Tehlikeli Olmasın

 Okulların açılmasıyla birlikte büyük bir hareketlilik yaşanan okul araç ve gereçleri sektöründe sağlıksız bir çok kırtasiye malzemesinin satıldığını söyleyen  Kırtasiyeci İsmet İnce velilere sağlık Bakanlığı onaylı CE belgeli ürün almamalarını istedi.
30 yıldır kitap ve kırtasiye işiyle uğraşan İnce Kitabevi sahibi İsmet İnce  “Uzun yıllar sektörün içinde bulunduk. Tecrübelerimiz halkımızla paylaşarak eğitim camiasına hizmet etmekteyiz.
Halkımız için en iyi en sağlıklı kırtasiye ürünlerini en uygun fiyata sunmaya çalışıyoruz. Halkımız kırtasiye ihtiyaçlarını alırken öncelikle Sağlık Bakanlığından onaylı iş belgeli CE işaretli ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Ucuz olsun diye piyasadaki sahte ya da çin mallarını tercih etmesinler Bu uygun olmayan kırtasiyeler genelde ithal edilen kırtasiyeler. Çoğu da Uzakdoğu ülkelerinden ithal ediliyor. Genelde bunlarda problem çıkıyor. O nedenle aileler güvenilir kırtasiye malzemelerini almalı. Yoksa işportacılardan, ulu orta alınan kırtasiyeler ne olduğu, nereden geldiği belirsiz ürünlerdir. Bunların, çocuklarda değişik derecelerde alerji ve bilinmeyen kimyasal etkilere bağlı zehirli maddeler oluşturabildiğini doktorlar sürekli söylüyor.

Özellikle ithal edilen ürünlerin gerekli kontroller yapılmaması halinde gelişim çağındaki çocuklarımıza çok önemli tehditler oluşturabileceği düşüncesiyle testlerden geçmeyen, zararlı kimyasal maddeler içeren ve uluslararası standartlara uygun olmayan kırtasiye malzemelerini satmıyoruz. Bu tür malzemeler özellikle gelişme çağındaki çocuklar için büyük tehlike oluşturmaktadır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder